1. Home
  2. Gereedschappen
  3. Inzetbaarheidsmatrix functioneel beheer

Inzetbaarheidsmatrix functioneel beheer

De inzetbaarheidsmatrix is een nuttig instrument om de kennis en vaardigheden van functioneel beheerders te verbeteren en de stabiliteit van de verschillende taken te vergroten. Door de inzetbaarheid van teamleden in kaart te brengen, kun je beter anticiperen op toekomstige ontwikkelingen en plannen van de organisatie.

Het is belangrijk om de inzetbaarheidsmatrix regelmatig bij te werken, zodat de status van het team up-to-date blijft en er tijdig kan worden ingespeeld op veranderingen en nieuwe uitdagingen. Op basis van de matrix kun je gerichte leertrajecten opzetten om de kennis en vaardigheden van functioneel beheerders te vergroten en hun inzetbaarheid te verhogen.

Door te investeren in de ontwikkeling van het functioneel beheer team en het vergroten van hun inzetbaarheid, kun je de robuustheid van de verschillende taken verbeteren en zo bijdragen aan het succes van de organisatie.

Meer over de inzetbaarheidsmatrix en de toepassing voor functioneel beheerders lees je in Hét handboek voor de functioneel beheerder.

De inzetbaarheidsmatrix vind je in de bijlage. 

Bijlage(n)

Heeft dit artikel geholpen?