1. Home
  2. Boeken
  3. Het Robuuste Team

Het Robuuste Team

Robuuste teams zijn de teams van de toekomst – ze zijn in staat om in een dynamische omgeving en onder druk stabiel te blijven. Een robuust team is zeker niet star en waait ook niet met alle winden mee. Dankzij de juiste mix van competenties, activiteiten en middelen kan een robuust team het werk efficiënt en effectief uitvoeren én de ontwikkelingen binnen en buiten de organisatie absorberen. Daardoor heeft een robuust team het vermogen om onder alle omstandigheden zijn doelen te bereiken.

In dit boek legt Daniël E. Brouwer op een begrijpelijke manier uit wat een robuust team is en hoe je de robuustheid van je team kunt bepalen en verbeteren. Het boek behandelt achtereenvolgens de onderliggende theorie, een praktisch stappenplan, een simpel canvas om de huidige situatie van je team te visualiseren en talloze adviezen voor verbetering. Dit boek is bedoeld voor iedereen die leidinggeeft aan een of meer teams, zoals managers, teamleiders, directieleden of ondernemers. Het maakt niet uit in welke branche je werkzaam bent – een team is een team en deze methode is universeel toepasbaar.

Dit boek biedt een oplossing om robuustheid meet- en tastbaar te maken, maar heeft ook voordelen voor de zachte kant van het functioneren van teams. De rollen, processen en dynamiek binnen het team worden voor iedereen plots veel beter zichtbaar, waardoor de transformatie naar een robuust team vaak soepel verloopt. Deze aanpak legt dus het fundament om het team op alle fronten te verbeteren.

Robuustheid is geen eenmalige succesformule, maar een voortdurend proces. Het is een andere kijk op het functioneren van teams die je motiveert en de middelen geeft om tot actie over te gaan en de teamprestaties continu te verbeteren.

Was this article helpful?