Kerngebruiker

Een kerngebruiker is een medewerker die bovengemiddelde kennis heeft van werkprocessen en het daarbij nodige informatiesysteem. De kerngebruiker is de brug tussen functioneel beheer en (eind)gebruikers van het informatiesysteem.

Competenties

Behulpzaam: Een kerngebruiker snapt goed wat (eind)gebruikers nodig hebben bij de werkzaamheden en helpen hen daarmee.

Klantgericht: Een kerngebruiker luistert naar ‘zijn of haar’ (eind)gebruikers en vinden de vraag achter hun vraag.

Communicatief vaardig: Een kerngebruiker kan vragen en wensen van (eind)gebruikers vertalen naar bruikbare informatie voor functioneel beheer, en belangrijke informatie van functioneel beheer doorgeven aan (eind)gebruikers.

Taken

Helpen bij gebruiken van het informatiesysteem: Een kerngebruiker helpt (eind)gebruikers bij de dagelijkse werkzaamheden met het informatiesysteem.

Is het klankbord voor functioneel beheer: Een kerngebruiker gaat in gesprek met functioneel beheer en geeft aan wat er bij (eind)gebruikers speelt.

Deelnemen aan acceptatietesten: Een kerngebruiker probeert uit wat de (eind)gebruikers hebben aangegeven en functioneel beheer heeft laten maken, voordat ermee gewerkt gaat worden.

Bevoegdheden

Bevoegd om naar gebruikersbehoefte instructies te geven: Een kerngebruiker legt uit hoe (eind)gebruikers het informatiesysteem het beste kunnen gebruiken.

Bevoegd om functionele wensen in te dienen bij functioneel beheer: Een kerngebruiker wordt gehoord wanneer zij de wensen van (eind)gebruikers  aangeven bij functioneel beheer.

Bevoegd om akkoord te geven op een gewijzigd informatiesysteem: Een kerngebruiker geeft bij functioneel beheer aan of wat er is gemaakt naar wens is.

Verantwoordelijkheden

Ondersteunen bij het dagelijks gebruik van het informatiesysteem: Een kerngebruiker is er voor de (eind)gebruiker als die er even niet uitkomt.

Aanspreekpunt zijn voor functioneel beheer en gebruikers: Een kerngebruiker is er voor de (eind)gebruiker wanneer die ons nodig heeft. En voor functioneel beheer om aan te geven wat de (eind)gebruiker nodig heeft.

Gebruikersbelangen vertegenwoordigen bij een wijziging: Een kerngebruiker weet wat voor de (eind)gebruiker belangrijk is en zet dat op de eerste plaats.

Was this article helpful?