1. Home
  2. Learning bites
  3. Waarom een functioneel beheerder een klanttevredenheidsonderzoek moet uitvoeren

Waarom een functioneel beheerder een klanttevredenheidsonderzoek moet uitvoeren

Een klanttevredenheidsonderzoek kan door functioneel beheerders om vijf verschillende redenen worden uitgevoerd:

1. Inzicht in klantbehoeften

Door een klanttevredenheidsonderzoek uit te voeren, kan een functioneel beheerder inzicht krijgen in de behoeften en verwachtingen van de klanten. Dit helpt hen om de functionaliteiten en diensten van het systeem beter af te stemmen op de wensen van de gebruikers.

2. Verbetering van de dienstverlening

Het uitvoeren van een klanttevredenheidsonderzoek stelt functioneel beheerders in staat om zwakke punten en knelpunten in de dienstverlening te identificeren. Door de feedback van klanten te verzamelen, kunnen ze gerichte verbeteringen doorvoeren om de tevredenheid van de klanten te verhogen.

3. Prioriteren van verbeteringen

Een klanttevredenheidsonderzoek kan helpen bij het prioriteren van verbeteringen en wijzigingen aan het systeem. Klantfeedback kan dienen als een waardevolle bron om te bepalen welke functionaliteiten het meest belangrijk zijn voor de gebruikers en waar de focus op gelegd moet worden.

4. Verhoging van klantloyaliteit

Door klanttevredenheid te meten en te streven naar continue verbetering, kunnen functioneel beheerders de klantloyaliteit vergroten. Tevreden klanten zijn eerder geneigd om het systeem te blijven gebruiken en positieve mond-tot-mondreclame te verspreiden.

5. Onderbouwing van besluitvorming

Een klanttevredenheidsonderzoek levert concrete gegevens en feedback op van de gebruikers. Deze gegevens kunnen functioneel beheerders helpen bij het onderbouwen van beslissingen en het rechtvaardigen van investeringen in verbeteringen aan het systeem.

Al met al kan een klanttevredenheidsonderzoek functioneel beheerders helpen om de gebruikerservaring te verbeteren, de klanttevredenheid te verhogen en de dienstverlening beter af te stemmen op de behoeften van de klanten.

Richtlijnen

Er zijn ook een aantal richtlijnen waaraan je je dient te houden als je als functioneel beheerder een klanttevredenheidsonderzoek wilt uitvoeren.

  1. Wees kort en bondig.
  2. Stel één vraag tegelijk
  3. Wees zo concreet mogelijk
  4. Vraag niet naar de bekende weg
  5. Kondig het aan
  6. Vertel wat je wilt bereiken met je onderzoek

Uiteindelijk heeft een klanttevredenheidsonderzoek maar één doel: in gesprek komen met degenen voor wie het wordt uitgevoerd, in ons geval de business / eindgebruiker.

Klanttevredenheidsonderzoek functioneel beheer
Klanttevredenheidsonderzoek functioneel beheer

Een voorbeeld van een klanttevredenheidsonderzoek vind je hieronder als download.

Article Attachments

Was this article helpful?