1. Home
  2. Boeken
  3. Hét Handboek voor de Functioneel Beheerder – 2e Editie

Hét Handboek voor de Functioneel Beheerder – 2e Editie

Hét Handboek voor de Functioneel Beheerder - 2e Editie

Nieuw in Hét Handboek voor de Functioneel Beheerder – 2e Editie

  • 40% meer inhoud: Inclusief een gedetailleerde uitleg van de 9 processen van functioneel beheer.
  • Veel nieuwe thema’s en onderwerpen.
  • Dubbel zoveel gereedschappen!

Functioneel beheerders zijn divers, maar delen één hoofddoel: zorgen voor een betrouwbare, flexibele, schaalbare en innovatieve informatievoorziening binnen de organisatie. Hét Handboek voor de Functioneel Beheerder biedt een duidelijke en praktische gids die functioneel beheerders ondersteunt bij hun dagelijkse taken. Het voorziet in concrete oplossingen en antwoorden op de vragen en uitdagingen die zij tegenkomen.

De essentiële taken van een functioneel beheerder zijn samengevat in 9 herkenbare processen, die in deze editie uitvoerig worden beschreven. Daarnaast worden sociale aspecten belicht, zoals communicatie, persona’s, interactie met kerngebruikers en collega’s, en de promotie van het vakgebied. Het boek is toegankelijk geschreven zonder technisch jargon en dient uitstekend als naslagwerk.

De nieuwe editie

Deze nieuwe editie markeert een cruciale fase in mijn professionele ontwikkeling.  Sinds de lancering van het oorspronkelijke boek in 2019, destijds een co-creatie met Martijn Buurman. In de periode die volgde, heeft de Vakopleiding Functioneel Beheer® (VFB®) zich ontpopt tot de standaard in ons vakgebied. Mijn keuze om een reeds succesvolle uitgave toch te herzien, werd gevoed door de nieuwe inzichten die ik heb opgedaan sinds de eerste publicatie. Bovendien heeft het schrijven van Het procesboek voor de functioneel beheerder geleid tot verdere verdieping. Deze tweede editie is bovendien bedoeld om de waardevolle feedback van lezers te verwerken en de onmisbare kennis van de trainers van de VFB® Academy en IMNEO toe te voegen en met jullie te delen.

Dit boek is dus niet alleen een herziening, maar ook een integratie van het beste uit de oorspronkelijke uitgave én Het procesboek voor de functioneel beheerder. Het is daarmee een unieke combinatie van theorie en praktijk, bedoeld om een breed spectrum aan lezers – van nieuwkomers in het vak tot ervaren professionals – te ondersteunen en te inspireren. De ontwikkeling van de certificering Functioneel Beheer Specialist door EXIN, voortgekomen uit het eerste boek, illustreert de significante impact van ons werk in het vakgebied.

Hét Handboek voor de Functioneel Beheerder – 2e Editie biedt een uitgebreide set gereedschappen die onmisbaar zijn voor elke functioneel beheerder en bevat een uitgebreide woordenlijst. Deze woordenlijst helpt je de terminologie in het vakgebied beter te begrijpen en toe te passen in je dagelijkse werk.

Het boek is te bestellen op www.managementboek.nl.

 

Was this article helpful?